Нарешті дірвалась до блогу =)
Хто не знає, я дуже люблю солодке, а коли є час, намагаюсь щось сама зробити.
Низький уклін тому дядькові, який винайшов таке чудо як осінні канікули,
того ще в пятницю я взялась пекти кекси)
Рецептів в інтернеті є гора, з вами коротенько поділюсь тим, який мені до душі припав)
Вам потрібно:
Борошно — 275 мл.;
Яйце — 2 шт.;
Цукор — 150 мл; (хто любить солодке можна і 200)
Апельсин ,1 для цедри, ще один для соку і глазурі.
Масло вершкове — 100 г.;
Розпушувач тіста — 1,5 ч.л...;
Шоколадні чіпси ( термостійкі шоколадні краплі ) — на смак.
Для глазурі
Цукрова пудра — десь 3-5 чайних ложок.
Сік ( вода) — 1-1,5 ч.л... (краще сік, звичайно)
Спочатку збитий яйця(відділяти жовток від білка необов’язково) і цукор до біло-пишної піни (ну вона там не сильно пишна вийде, але і так піде) . Масло розтопити і остудити.
Далі натріть цедру і вичавіть сік ( приблизно 80-100 мл.)
З'єднайте масло, яйця і сік, перемішайте) В окрему миску просійте борошно і розпушувач (хоча різниці немає,якщо не просіювати, не марнуйте свій час =), додайте цедру, шоколадні чіпси.
Влийте яєчню-масляну масу в борошно, акуратно перемішайте.
Заповніть форми на 3 / 4 частини тістом.
Випікати потрібно в попередньо нагрітій духовці ( 200 С) близько 15-20 хвилин. (з моєю духовкою 35 хв)
Для глазурі треба з'єднати цукрову пудру з соком або водою і ретельно перемішати ( густоту можна регулювати шляхом додавання цукрової пудри або соку).
Коли кекси готові і остужені, їх можна покрити глазур'ю. тоді вони будуть блискучі і м’якенькі )
Гарних всім канікул =)
на вигляд смачно
ОтветитьУдалить